Edyta Jasińska

dietetyk, psychodietetyk

Edyta Jasińska

Wykształcenie i doświadczenie

Dietetyk, psychodietetyk, specjalista zaburzeń odżywiania i pedagog. 

Dietetyk w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym im. Janusza Korczaka w Słupsku, Właścicielka Pracowni Edukacji Żywieniowej „W – Jemy”, współpracownik w Pracowni Psychoterapii Sens w Słupsku. (https://psychoterapiaslupsk.pl) 

Absolwentka Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu, Wyższej Szkoły Zdrowia w Gdańsku, Uniwersytetu SWPS oraz Ogólnopolskiego Centrum Zaburzeń Odżywiania. Autorka programów profilaktyczno edukacyjnych zapobiegania zaburzeniom odżywiania i chorobom metabolicznym „ZRÓWNOWAŻENI” oraz „W – JEMY”, których adresatem są dzieci i młodzież. Promotorka Edukacji Żywieniowej wśród osób starszych.

Aktywnie współpracuje zarówno ze słupskimi klubami sportowymi w zakresie doradztwa żywieniowego jak i fundacjami w obszarze edukacji żywieniowej. Jestem pasjonatką sportów zimowych, instruktorem narciarstwa zjazdowego.

Najważniejsze szkolenia

1. Pożegnaj wagę. Jak wykorzystać techniki ACT w odchudzaniu i utrzymaniu wymarzonej sylwetki. Uczę się ACT

2.Dialog motywujący w psychodietetyce jako narzędzie wsparcia w pracy  pacjentem. Instytut psychodietetyki  Wrocław

3. Jak pracować z podjadającym pacjentem? Polskie Towarzystwo Terapii Poznawczej i Behawioralnej Dzieci, Młodzieży i Rodzin

4.Automonitoring i plan dnia, czyli narzędzie do zmian zachowania w zaburzeniach odżywiania

5. Edukacja żywieniowa pacjentów z zaburzeniami odżywiania OCZO 

6. Studium Leczenia Zaburzeń Odżywiania. (OCZO)

Jak pracuję z pacjentami?

W swojej pracy zawsze kieruję się indywidualnym podejściem do problemu, znalezieniem jego przyczyny. O ile skutki zaburzeń odżywiania są zbliżone, o tyle przyczyny są mocno spersonalizowane

 

Bądź na bieżąco i dołącz do newslettera!