Maria Sobieszek

dietetyk, psychodietetyk

Wykształcenie i doświadczenie

Ukończyłam dietetykę na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi i psychodietetykę na SWPS w Warszawie. Doświadczenie zawodowe zdobywałam pracując w poradniach dietetycznych oraz angażując się w projekty o tematyce prozdrowotnej.
Od wielu lat jestem zawodowo związana z Ogólnopolskim Centrum Zaburzeń Odżywiania, gdzie zajmuję się pracą indywidualną z pacjentem oraz prowadzeniem szkoleń z tematu psychodietetyki oraz roli dietetyka w leczeniu zaburzeń odżywiania.
Oprócz indywidualnej pracy w gabinecie dietetycznym i psycho – dietetycznym, prowadzę liczne szkolenia. Jest trenerem Banku Żywności, gdzie prowadzę warsztaty dietetyczne oraz kulinarne.

 

Najważniejsze szkolenia

  • Studia podyplomowe z psychodietetyki

Jak pracuję z pacjentami?

Podczas pracy ważne jest dla mnie, by brać pod uwagę stan zdrowia, zasoby psychologiczne oraz preferencje żywieniowe.

Bądź na bieżąco i dołącz do newslettera!